>

Sint-Antoniuskerk

Sint-Antoniuskerk

De Sint-Antonius kerk is gebouwd rond de jaren 1330 en was klaar om in gebruik te nemen rond het jaar 1360. Ze werd genoemd naar de Sint-Antonius Abt. De grote driebeukige kerk werd aangevuld met een vierkante toren. In de kerk is in de 18e eeuw een biechtstoel en een preekstoel geplaatst. De Sint-Antoniuskerk is een gotische kerk en is op zichzelf een heel prachtig oud gebouw. Dit is ook de reden dat het zo veel word bezocht door bezoekers. Bezoekers van alle delen van de wereld zijn er al geweest. De kerk is gebouwd rond de jaren 1350 – 1370. Het gebouw heeft enkele uitzonderlijke stijlen van bouw die samen hoort met een belangrijke groep van kerken. Namelijk de Hallenkerken groep.

Met dank aan de Blankenbergse vissers

De kerken die in deze groep zijn hebben allemaal een specifiek type van bouw. De kerk is enkele malen vernield geweest. Tijdens de verschillende oorlogen werd het gebouw enkele keren erg beschadigd. Uiteraard is ze telkens hersteld. Het herstel werd toen destijds bijna volledig toegeschreven aan de Blankenbergse vissers. Dit omdat de Blankenbergse vissers ongelooflijk werk hadden geleverd. En eigenlijk volledig de verantwoordelijkheid genomen hadden om de kerk te willen herstellen. En zijn er uiteindelijk ook in geslaagd.

Andere kerk modellen

Sint-Antoniuskerk

Door de jaren heen

Door de bekendheid van de Sint-Antoniuskerk en het groot aantal bezoekers die steeds maar is blijven aangroeien. Is na verloop van jaren de kerk te klein geworden. Dit was dan ook de reden om uit te zien voor een grotere kerk. In 1875  werd besloten om een grotere kerk te bouwen. In het jaar 1888 werd er begonnen aan de bouw van een nieuwe kerk. De kerk was klaar na een jaar hard werk. En is geopend in het jaar 1890. Dit was dan een nieuwe en grotere kerk die de Sint-Rochuskerk genoemd werd. De Sint-Antonius kerk staat er nog steeds en er worden nog steeds misdiensten gehouden. De kerk word nu volledig aanschouwd als parochiekerk.

Eucharistievieringen in het weekend:

Op zaterdag : Begin van de viering om 17.00 uur

Op Zondag : Begin van de viering om 09.30 uur

Eucharistievieringen tijdens de week

Enkel tijdens de periode van winteruur:

Maandag:             Geen 

Dinsdag:               Begin om 17.30 uur   

Woensdag: :         Begin om 17.30 uur   

Donderdag: :         Begin om 17.30 uur   

Vrijdag: :                Begin om 17.30 uur   

Eucharistievieringen tijdens de week

Enkel tijdens de periode van zomeruur:

Maandag:       Geen 

Dinsdag:          Begin om 18.30 uur   

Woensdag: :   Begin om 18.30 uur   

Donderdag: :  Begin om 18.30 uur   

Vrijdag: :          Begin om 18.30 uur   

Sint-Antonius kerk